WELCOME....WELCOME....HAPPY READING YA...

Sunday, April 5, 2015

Diy TV Cabinet in the house...


 Assalamualaikum

Wah lamanya tak update blog. Sibuk sikit.
Nak update untuk tatapan anak2 saya bila dah besar nanti tengoklah hasil kerja abah mereka.

Kali ni nak share DIY Tv cabinet.
Projek ni amik masa lebih kurang 2 minggu sebab tertangguh kerna ada hal sikit.

TV cabinet tak ada sblm ni, cuma meja letak TV yang sgt hodoh dan diganti baru juga x brapa lawa sbb Mr Anuar insist x mau beli sbb nak buat sendiri. Tapi saya tak sabaq haritu nak beli jugak sebab daif sgt npknya.  Beli juga dlam RM 500, tapi x lawa sgt. 

2 tahun jugak wayar berselirat di tepi tiang dibungkus dengan plastic yg sgt hodoh.  Disebabkan Mr Anuar mmg nak buat sendiri so tunggu 2 tahun jugak siaplah akhirnya.  Pada hal buat x sampai 2 minggu. Yg betul2 buat cuma 3 hari.  so tengoklah gbq sbelum dan slps. 



Dulu....2 tahun cenggini
lagii...hodohnya rumahku...


dull...x ada apa2 kat dinding...npk tak cabiet tv beli yang hodoh...
 

Gigihnya suamiku dok insert box dlm tiang...
rupa in progresss

 

 

masih belum siap

masih belum siap

gambaq masih dalam proses...masa ini on off projeknya sbb buat sikit2

bila cuti buat lagi





dah siang pasang lampu hijau...tapi x siap lagi...off sekejap



gambaq terkini pagi tadi
Wah dah siap 1 tiang tepi.  Inilah rangka box yang dimasukkan dlm tiang....rumit jugak proses nya...so dah letakkan cermin npk la lawa sikit...kreatif betui suami saya...heheh

Yeayy!! dah siap

Pandangan sisi


Lagiiii...

 

2 comments:

  1. alahaiii..comelnya rak kat TV tu..
    yang paling jeles adalah tempat letak bunga kat tiang tu. memang style..
    ada cermin terus nampak style..

    cakap kat suami akak, cik suami kita nak mintak berguru..hehehe

    ReplyDelete
  2. Cik Hani....boleh2...pengerasnya mahal. heheheh

    ReplyDelete